24 en 25 April 2017 Weer een rondje door de Polder.

Foto’s met Datum linken:   http://tinyurl.com/Spaces-link

Klik eerst bovenaan op Datum link:      https://whmgipman.wordpress.com

gebruik

 24 en 25 April 2017 Weer ’n rondje door de Polder

Nu het steeds groener in de polder wordt komen er ook steeds meer bezoekers. En vaak is dan de vraag waar de Konik paarden zijn! De Zandzuiger gaat per uur een stukje verder, dat is te zien op de terugtocht weer naar de grote parkeerplaats. Voorbij het Vogelkijkhuis ben ik rechtdoor gegaan en direct weer rechtsaf. Voorbij de grote buis schuin naar links, dan komt men weer richting oude steenfabriek. Maar de wolken worden steeds donkerder en een klein regenbuitje is wel te trotseren.

Dam weer boven water:

Het water langs het vorige De Beijer terrein is gezakt en gemaakte dam steekt nu weer boven het water uit. Nu is de opbouw van de dam te zien omdat er nog een stuk nog verder af gemaakt kan worden. Weer richting dijk en daar links af ober de verhoogde dam. Op einde van de dam is er obstakel gemaakt maar dat was te overwinnen. Verder door het klaphek wat de kortere route is naar het vogelkijkhuis en richting theetuin. Langs het vogelkijkhuis weer zoals op de heenweg weer richting grote parkeerplaats waar de Konik paarden nog graasden!

************************************************************************************

24 en 25 April 2017 weer in de Millingen Polder – Album 1

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihLhGN3UFRwOHzHi9iQ

************************************************************************************

24 en 25 April 2017 weer in de Millingen Polder – Album 2

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihLhZnmgF2X_MynkCmg

************************************************************************************

24 en 25 April 2017 weer in de Millingen Polder – Album 3

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihLhs6q5kF5qJbTkECA

************************************************************************************

24 en 25 April 2017 weer in de Millingen Polder – Album 4

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihLh_xBEWu87gfG0CTA

************************************************************************************

Meer Rubrieken over de Polder:

https://whmgipman.wordpress.com/category/polder/

************************************************************************************

Volgende Rubriek: 

Voor één dag zal het dorp Millingen aan de Rijn aan het IJsselmeer liggen. Voor één dag zullen er boten liggen aangemeerd op het Oranjeplein. Voor één dag zullen er Volendamse huisjes staan op het Oranjeplein en voor één dag zal het Oranjeplein de geur verspreiden van vers gerookte paling. Volop ambities dus  bij de Deurdouwers om met hun “Oranjefestijn” een dag gezelligheid te brengen op de jaarlijkse Koningsfeesten van 27 april. Voor de braderie zijn inmiddels al zo’n dertig kramen ingeschreven, waaronder een viertal oude beroepen. Die beroepen hebben (u zult dat begrijpen) alles te maken met de vroegere Zuiderzee. Denk bij voorbeeld aan een strandjutter die van de gevonden voorwerpen aan het strand bootjes bouwt of aan een Zuiderzee schilder. Het zal u niet verrassen dat ook onze fanfare Sint Cecilia het thema Volendam zal uitdragen en eveneens zal het u niet verbazen dat het Hartkoor uit Kekerdom aanwezig zal zijn om het Volendamse lied te vertolken. Over enkele weken zullen we met de details van deze dag komen, maar hou alvast deze dag vrij.

Z al schreven, staat Koningsdag 2017 in Millingen in het teken van “Volendam”. De organisatie heeft er alles aan gedaan om een bijpassend sfeertje te scheppen. Oude zeemansambachten, de geur van vers gerookte paling, Volendamse huisjes en een koor met zeemansliederen zullen daarvoor zorgen. Natuurlijk kun je jezelf ook op de gevoelige plaat vast leggen in Volendams kostuum en in een Volendamse huiskamer. Met simpele middelen een optimale sfeer. U bent van harte welkom.

Programma Koningsdag 2017

10.30 uur optocht met versierde fietsjes

10.45 uur aubade op het Kastanjeplein

11.00 uur Opening spellen en braderie op en rond het Oranjeplein 1

1.30 uur ontvangst genodigden op het Oranjeplein en einde aubade

Het verdere programma speelt zich af op en rond het Oranjeplein.

12.00 uur concert fanfare St Cecilia. 13.00 uur DJ Jos Vink 14.00 uur Eerste optreden Hartkoor 14.30 uur DJ Jos Vink 15.30 uur Tweede optreden Hartkoor 16.00 uur DJ Jos Vink 18.30 uur einde OFM Uw consumptiebonnen en uw informatie kunt u halen in de ter plaatse afgemeerde boot. Daarnaast is er natuurlijk ook voor de kinderen gezorgd. Voor de deelnemers aan de versierde fietsjesoptocht is er na afloop een bon waarmee ze gratis een heerlijke suikerspin kunnen halen. Daarnaast hebben we de inmiddels bekende schuitjes, is er een reuzenrad voor kinderen en voor de wat groteren is er een speciaal luchtkussen waar je hangend in een tuig allerhande mogelijk capriolen kunt maken. Bij slecht weer wordt het feestprogramma verplaatst naar Millings Centrum en de braderie naar de Dröge tent. De attracties staan dan tussen die twee gebouwen. Dus weer of geen weer Millingen is klaar voor Koningsdag.

************************************************************************************

Dit bericht werd geplaatst in Polder. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s