26 April 2017 Lintjes regen in de gemeente Berg en Dal.

Foto’s met Datum linken:   http://tinyurl.com/Spaces-link

Klik eerst bovenaan op Datum link:      https://whmgipman.wordpress.com

gebruik

Van Links naar Rechts:  RGM van Loon – WTB Heijnen – Henk Baron – Mark Slinkman – PJ Hubbers –  HJM Klaassen  –   AJM Bruijsten Koenen – Anja Middelkoop – JHC Loock.

************************************************************************************

Donderdag 27 April 2017 is het Koningsdag, en traditigetrouw gaat de Lintjesregen daar woensdag aan vooraf. Dan krijgen enkele duizenden inwoners van Nederland een onderscheiding voor hun inzet in de samenleving. De burgemeester zal enkele inwoners van de gemeente onderscheiden.

En zo was het op 26 April Lintjesdag in Berg en Dal.  Er waren 8 personen die een lintje kregen, Burgemeester Slinkman reikte de ondescheidingen uit , daar waren familie bekenden en vrienden van de lintjes ontvangers bij. Tijdens het officiële gedeelte was er een fotograaf aanwezig die, namens de gemeente, de ceremonie van dichtbij mocht fotograferen. De overige aanwezige fotografen waren verzocht om achter het publiek (achter in de zaal) te blijven en eventueel van daaruit foto’s te maken. Na het officiële gedeelte na 11.00 uur) was er nog een fotomoment waarop de burgemeester en de gedecoreerden gefotografeerd konden worden door alle aanwezige fotografen. ( Onderaan meer Informatie over de 8 genomineerden)

Klik op de URL onder het Album en dan op de eerste foto. Zie dan de opties.

26 April 2017 Lintjes regen in de gemeente Berg en Dal – Album 1

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihLd2_F98tKojicbzhA

************************************************************************************

26 April 2017 Lintjes regen in de gemeente Berg en Dal – Album 2

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihLgKP2s140lQq1vepg

************************************************************************************

26 April 2017 Lintjes regen in de gemeente Berg en Dal – Album 3

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihLge6G1C25v07RMvMA

************************************************************************************

26 April 2017 Lintjes regen in de gemeente Berg en Dal – Album 4

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihLgykJhL4rZUpblEFA

************************************************************************************

Stel de Filmpjes in op HD en bekijk ze op volledig scherm.

26 April 2017 Lintjes regen in de gemeente Berg en Dal – Film 1

https://youtu.be/Gr5qJ_6OtpQ

************************************************************************************

26 April 2017 Lintjes regen in de gemeente Berg en Dal – Film 2

https://youtu.be/V35hD0Tlgc4

************************************************************************************

Anja Middelkoop uit Millingen aan de Rijn in het zonnetje gezet!

26 April 2017 Lintjes regen in de gemeente Berg en Dal – Film 3

https://youtu.be/wNMBMlYJwIg

************************************************************************************

Hier de informatie over de 8 Genomineerden:

Koninklijke Onderscheidingen gemeente Berg en Dal

Op 26 april 2017 reikt burgemeester Mark Slinkman acht Koninklijke Onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente Berg en Dal. De plechtigheid vond plaats tussen 10.30 en 12.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Alle decorandi hebben zich op uiteenlopende terreinen verdienstelijk gemaakt en zich op vele manieren ingezet voor onze samenleving. Hieronder volgt een greep uit hun verdiensten.

Ook de heer H.W. Baron uit Ooij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.De heer Baron, voorheen werkzaam bij de Regiopolitie Gelderland-Zuid, heeft diverse vrijwillige en onbezoldigde activiteiten ontplooit. Zo is hij vanaf 1968 fotograaf van het district Nijmegen van de International Police Association (IPA). Hij heeft jarenlang verkeerslessen op de basisscholen in Ooij en Beek gegeven en nam de verkeersexamens af.Hij is sinds 1991 als vrijwillig fotograaf actief bij het lokale verenigingsleven, sociale instellingen, de gemeente en evenementen. Vanaf 1995 is hij vrijwillig fotojournalist van De Rozet. Hij is vrijwilliger bij omroep BD1 en hij is oprichter en beheerder van de website ‘Nieuws uit de Ooijpolder’. Sinds 1990 is hij tentoonsteller van zijn verzameling politie-uniformen en attributen die afkomstig zijn uit de hele wereld.

De Heer Henk Baron is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw A.J.M. Bruijsten-Coenen uit Groesbeek is al vele jaren vrijwillig actief bij Voetbalvereniging Groesbeekse Boys. Zij heeft daar 14 jaar het wedstrijdsecretariaat gedaan en is 17 jaar lid geweest van het Jeugdbestuur. Ze is nog steeds de mede-beheerder van de website en Commissielid van de North Limburg Cup. Daarnaast is zij al jarenlang contactpersoon en voorzitter van de afdeling Groesbeek voor de collecte van het KWF. Ook is zij lid van de Raad van Toezicht van de Voedselbank.

Mevrouw Bruijsten-Coenen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw L.A. Middelkoop uit Millingen aan de Rijn, krijgt haar Koninklijke Onderscheiding voor haar belangeloze inzet bij het initiëren van diverse kunstgerichte activiteiten. Zij is sinds 1999 (enig) bestuurslid van Stichting Kunstcommissie Millingen aan de Rijn. Deze Stichting brengt kunst in Millingen onder de aandacht van  zowel volwassenen   als de jeugd.                                                                                                                                                                                                                                                                                          Mevrouw Middelkoop wordt Lid in de in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.H.C. Loock uit Millingen aan de Rijn krijgt zijn Koninklijke Onderscheiding voor vele uiteenlopende functies bij verschillende verenigingen uit Kekerdom en Millingen aan de Rijn. Bijvoorbeeld voor zijn werkzaamheden bij de Sinterklaasintochten en als collectant van de Nierstichting. Ook was hij als bestuurslid van de volgende verenigingen actief: carnavalsvereniging de Polderschuupers,  Oranje comité Kekerdom, tafeltennisvereniging de Batkings, stichting Kiekeboe, KKK en Ssjam. Ook was hij als vrijwilliger actief bij jongerencentrum Tjoeki en ook nu nog als medewerker bij Rondje Millingen. Daarnaast is hij ook nog vrijwilliger bij verpleeghuis Kalorama.

De heer Loock mag de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau in ontvangst nemen.

De heer W.T.B. Heinen uit Ooij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau onder andere vanwege zijn voorzitterschap van Schutterij Eendracht Ooij. Ook was hij secretaris en later voorzitter van Oranje Comité Ooij. Daarnaast is hij 6 jaar lid van de gemeenteraad in de voormalige gemeente Ubbergen geweest. De heer Heinen is voorzitter van de jeu de boulesvereniging De Zilveren Kogels en vrijwilliger bij de politiehondenvereniging MTVUO in Beek.

De heer w.t.b Heijnen uit Ooij wordt vanwege deze inspanningen Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer P.J. Hubbers uit Beek is bij diverse organisaties als penningmeester actief geweest. Zo was hij 9 jaar penningmeester van basisschool de Biezenkamp in Beek. Hij is ook 5 jaar penningmeester geweest van de Petanque Vereniging Beek, waar hij tot op heden vrijwilliger is. Aansluitend aan dit penningmeesterschap werd hij penningmeester van de Stichting ter bevordering van de Petanquesport in Beek. Ook is hij penningmeester geweest van de Beheersstichting Kulturhus. Daarnaast was hij jarenlang vrijwilliger bij voetbalvereniging BVC’12. Hij was medeoprichter en penningmeester van de Stichting Maaltijdvoorziening te Beek. 

Door zijn verdiensten wordt de heer Hubbers Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.J.P. Klaassen uit Groesbeek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau door zijn jarenlange inzet voor de natuur en de vogels in het bijzonder.Vanaf 1977 is hij vrijwilliger bij de vereniging Sovon Vogelonderzoek te Nijmegen. Vanaf 1993 is hij vrijwilliger bij de Vereniging Werkgroep Milieubeheer Groesbeek. Van deze vereniging is hij ook enige tijd bestuurslid geweest. Hij is sinds 2008 vrijwilliger bij het Vogeltrekstation, Centrum voor vogeltrek en –demografie van het Nederlands Instituut voor Ecologie te Wageningen. De laatste jaren is hij ook als vrijwilliger actief bij de Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek en is hij vrijwillig boswachter van het avonturenbos Stekkenberg te Groesbeek. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de wandelsportvereniging De Bosbesjes te Groesbeek.

De heer Klaasen wordt vanwege deze inspanningen Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer R.G.M van Loon uit Groesbeek krijgt zijn onderscheiding omdat hij 50 jaar vrijwilliger is bij de Zonnebloem regio Groesbeek. De laatste 30 jaar is hij tevens bestuurslid van deze vereniging. Daarnaast heeft hij vrijwilligerswerk gedaan bij Voetbalvereniging Achilles ’29 als jeugdleider en grensrechter .

De heer Van Loon wordt vanwege deze inspanningen Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

************************************************************************************

KONINGSDAG  UITGELEGD:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Koningsdag_(Nederland)

Dit bericht werd geplaatst in Koninklijk Lintje, Organisaties. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s