2 Juni 2018 Kunst in het Kerkje van Persingen

Foto’s met Datum linken:   http://tinyurl.com/Spaces-link

Klik eerst bovenaan op Datum link:      https://whmgipman.wordpress.com

gebruik

Vier van de 5 Kunstenaars in het Kerkje van Persingen, een Kunstenaar was verhinderd ! Zondag 3 Juni en Zaterdag 9 en Zondag 10 Juni verwelkomen u van Harte!

______________________________________________________________

Vijf kunstenaars exposeren gedurende twee weekenden in het Kerkje van Persingen met vijf werksoorten en één bindend element: vormgeven aan hun verbeelding.

De schilderijen van Marijke Teunissen en de bronzen beelden van Judith Walboomers worden vergezeld door de objecten van Lisette Irving, de foto’s van Peter Schipperheijn en de sieraden van Joris Sparenberg.

Marijke Teunissen geeft met kleur en vorm uitdrukking aan menselijke emoties en drijfveren. Zij creëert in haar schilderijen een eigen realiteit, die geen registratie is van de werkelijkheid. Dat leidt tot werken, die vaak neigen tot abstractie, maar de realiteit nooit helemaal verlaten. Het leven van de mens, als individu, binnen en buiten de gemeenschap, zijn ervaringen en zijn gedachten over rationele en emotionele zaken zijn veel voorkomende onderwerpen.

Judith Walboomers maakt bronzen beelden, die meestal gaan over het dagelijks leven van de vrouw. Het zijn momenten waar iets aan vooraf gaat en waar iets na komt, als een korte stilstand tijdens een actie in een haperende film. Naast de vrouw als geheel maakt Judith ook ‘portretten’ van handen, als een intiem pars pro toto van het menselijk lichaam. Zowel de vorm van de hand als iemands motoriek is volstrekt persoonlijk.

Joris Sparenberg is bekend geworden door de Vase, een klein bloemenvaasje. Zijn nieuwste ontwerpen hebben vooral te maken met 3D. Het zijn gepersonaliseerde sieraden, waarbij twee namen worden vervlochten in een hangertje. Tijdens de expositie wordt getoond hoe zo’n Twine-naamhanger gemaakt wordt. Dergelijke 3D sieraden zijn niet alleen mogelijk met namen, maar ook met vormen, telkens twee aanzichten in één object.

Peter Schipperheijn legt unieke momenten in zijn omgeving vast. Hij weet wanneer op de knop gedrukt moet worden, omdat hij gewend is om te kijken en vooral te zien. Hij wacht op het moment dat landschap, licht en lucht gelijktijdig naar zijn zin zijn. Hij zag de mensen en vogels al vóór de foto. Vervolgens moet hij wachten op het moment dat het beeld voor de lens naar zijn smaak is, het unieke geluk van de fotograaf, die de kijker daarin laat delen.

Lisette Irving schildert repeterende patronen op vazen, schalen en andere objecten. In de loop der jaren heeft zij haar eigen manier en vorm ontwikkeld en verfijnd, die past binnen de stijl van de Geometric Colour Pop. Maar Lisette maakt geen gebruik van een computer, zij schildert alles uit de vrije hand direct op het object. Daardoor is niet alles altijd perfect haaks of exact gelijkvormig. Ook verstopt zij altijd ergens een klein hartje, een klein grapje als doorbreking van het patroon.

2 Juni 2018 Kunst in het Kerkje van Persingen – Album 1

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFiheV9xXB4nmjvRtxQ0A

______________________________________________________________

2 Juni 2018 Kunst in het Kerkje van Persingen – Album 2

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFiheYOJfQrW9G-0NH9eA

______________________________________________________________

2 Juni 2018 Kunst in het Kerkje van Persingen – Album 3

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFiheYg3Pr_fgnTZZH6vg

______________________________________________________________

De Rubriek wordt nog Bijgewerkt

______________________________________________________________

Nog 2 Rubrieken komen er nog:

2 Juni 2018 Boek presentatie  Water als wapen –

2 Juni 2018 Volleybal toernooi in Millingen –

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Amusement, Kerkje Persingen, Organisaties, Tentoonstelling. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s