Zondag 9 april 2017 – 11e editie rondje Millingen en Fietstocht

Foto’s met Datum linken:   http://tinyurl.com/Spaces-link

Klik eerst bovenaan op Datum link:      https://whmgipman.wordpress.com

gebruik

Mooie dag voor het Rondje Millingen, maar ook om via de pont een rondje te fietsen! En zo komt het dat van de start van de jeugd alleen foto’s en filmpjes zijn gemaakt.

Start van de Jeugd KIDSRUN

Bij Hotel Millings Centrum was ook de start van de kleine en wat grotere kinderen. Ze hadden de afstanden voor de jonge lopers verlaagd naar 500 meter voor de Kidsrun t/m 6 jaar en 1000 meter Kidsrun van 7 t/m 9 jaar, zodat het voor alle lopertjes een plezier was om mee te doen ! Na de warming Up die een Clown perfect regelde renden ze gezellig een ronde door het dorp, onder aanmoediging van familie en vrienden. Voor kinderen waren de kosten om mee te doen slechts 3 Euro. En daarvoor was er voor iedereen een drankje en een medaille!

Fietstocht met verrassingen

Bij de Pont waas het een grote drukte zowel aan de kant van Millingen en de overkant. Aan de overkant zijn we naar links gefietst en ook op de dijk bij Pannerden links af. Aangekomen op de Kandiadijk in Groessen net voor de Mammoet werden we verrast werden door gratis appeltjes! Op een bankje zat daar gezellig een groep fietsers uit Angeren met 2 mooie schalen appels op de tafel….met even een leuk gesprek.!

Nog meer Appels !

Verder gefietst kwamen we bij bij Fruit kwekerij De Stokhorst in Groessen die een hele uitstalling langs het fietspad had gezet! Blijkbaar kwamen de eerste appels ook van Stokhorst, was een mooie service voor fietsers! Heel apart was de nieuwsbrief van het Fruitbedrijf die op een tafel lag met 2 appels er op met een schil mesje! En zo konden we bij terugkomst in Millingen bij een kopje thee kennis maken met een mooie verrassende actuele nieuwsbrief van week 15 Zondag 9 April!

Uit de Nieuwsbrief van Razende reporter Appeltje enkele regels:

Vandaag is het en prachtige zonovergoten dag met nauwlijks wind. ’s Morgens ben ik al vroeg uit de veren. Het gras is iets wit uitgeslagen door een heel lichte vorst aan de grond. Gelukkig niet teveel, zodat de fruittelers lekker hebben kunnen slapen en niet te hebben moeten sproeien.

Zie onderaan de Polder Albums van 10 April 2017

Ze staan er klaar voor….!

9 April 2017 Rondje Millingen door de Jeugd – Album 1

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihKsD1BbCajdSzSVosw

************************************************************************************

4 Korte filmpjes…bekijk ze op volledig scherm!

9 April 2017 Rondje Millingen door de Jeugd – Film 1

https://youtu.be/JFwhqamISoo

************************************************************************************

9 April 2017 Rondje Millingen door de Jeugd – Film 2

https://youtu.be/gUZmYkzAo1s

************************************************************************************

9 April 2017 Rondje Millingen door de Jeugd – Film 3

https://youtu.be/a6MUlzyjMEw

************************************************************************************

9 April 2017 Rondje Millingen door de Jeugd – Film 4

https://youtu.be/ZG4UStF9ydI

Volg ook Facebook voor aanvullende informatie:

https://www.facebook.com/wil.gipman

************************************************************************************

Zie meer foto’s van Rondje Millingen:

https://goo.gl/photos/RscPwEp9Rv6Batny7

http://rondjemillingennl.weebly.com/

http://vanderkrogt.net/standbeelden/object.php?record=GL14am

http://stokhorst-groessen.nl/

http://stokhorst-groessen.nl/nieuwsbrief.html

http://stokhorst-groessen.nl/nieuwsarchief.html

Op verzoek om de Nieuwsbrief van 9 April 2017 in WORD te mogen ontvangen ziet u hier onder de leuke tekst:

Pluk de dag……………… 

Nieuwsbrief Fruitkwekerij De Stokhorst Groessen week 15  (10 t/m 16 april)    Door uw razende reporter Appeltje.

Zondag is het een prachtige zonovergoten dag met nauwelijks wind. ‘ s Morgens ben ik al vroeg uit de veren. Het gras is iets wit uitgeslagen door een heel lichte vorst aan de grond. Gelukkig niet te veel , zodat de fruittelers lekker hebben kunnen slapen en niet te hebben hoeven sproeien.

Vandaag ga ik lekker fietsen. Ik had graag een statement gemaakt, zoals hand in hand over de Kandiadijk fietsen met mijn knappe buurvrouw. Helaas is er vannacht nergens in de wereld een bejaard echtpaar gemolesteerd. Ook de plaatselijk jeugd is om 4 uur  ’s nachts liever in de weer met berichtjes sturen en de playmobiel . Veel  te vermoeiend om iemand in elkaar te rossen. Daar komt bij dat mijn buurvrouw lliever naar Max Verstappen gaat kijken. Ze hoopt  vandaag zelfs op regen, nou ja, want dan maakt Max meer kans. Ik had stiekem gehoopt dat ze mij bedoelde met die snelle jongen.

Deze oude man gaat er dan maar alleen op uit. In Groessen fiets ik langs de Stokhorst. Theo heeft me uitgelegd, dat de pruimen nu al bijna uitgebloeid zijn. De kersen staan midden in bloei, waarbij het opvalt dat er best veel verschil in de vroegbloeiende en de latere rassen is. De peren beginnen nu te bloeien. Volgende week begint de bloei van de appels. Je ziet dat deze bloemen meer roze zijn.

In de boomgaard zie ik meer bijenkasten staan, dan in alle filialen van AH bij elkaar. Je mag het niet hardop zeggen, maar bijen kunnen net als wespen soms gemeen steken. Als je goede sier wilt maken is het dan ook veiliger om in de winkel een mooie poster van een bijenkast op te hangen. Naast de bijen spelen andere insekten en ook de wind een belangrijke rol voor een goede vruchtzetting.  Soms doen de bijen zo goed hun best dat de vruchtzetting veel te goed is. Dit is in sommige jaren bij de pruimen het geval. Om toch nog smakelijke pruimen te krijgen moet je er soms meer dan de helft vanaf dunnen. Daar ben je dan zo ongeveer 200 tot 300 uur per hectare druk mee. Geen tijd om te tennissen. Gelukkig kun je er tegenwoordig iets aan doen. Een dag na de volle bloei wordt er met ATS gespoten. Dit is een soort kunstmest, waarbij de bloempjes er als het ware afgebrand worden. Als je een beetje geluk hebt, ben je de helft van de bloemen en later de vruchten al kwijt. Moet het later niet meer gaan vriezen, want dan houdt je meestal niet veel meer over.

Op de dijk bij de mammoet staan vandaag weer lekkere appeltjes van de Stokhorst. Ik raak aan de praat met allemaal aardige mensen . Allemaal eten ze vanmiddag die verrukkelijke asperges van John uit Maasbree. Gisteren vers gehaald, meteen na het sorteren. Je hoeft ze niet te bestellen maar meestal bestel ik een paar kilo via de aspergeapp. Deze week gaan  ze van de Stokhorst maandag, woensdag en vrijdag naar Limburg. Verser kan het niet, de smaak is onovertroffen en ze zijn ook nog goedkoper dan dat je ze zelf bij de teler gaat halen.  Ook hebben ze op de Stokhorst weer van die lekkere tomaten. Komkommers met smaak. Verse raapsteeltjes van Frank Wilting. Spinazie van Henk de Balvert. Witlof zo lekker. Deze week zijn er in de prijsvraag twee appeltaarten, gebakken door nicht Ans,  te verdienen. Omdat het nu wel een beetje begint op te vallen, dat er bijna altijd vrouwelijke prijswinnaars zijn,zullen we er voor zorgen dat de notaris  in iedere geval een  mannelijke winnaar trekken. De vraag is : Wat bloeit er eerder de kersen of de appels? Vraag het voor de zekerheid even aan uw vrouw.Tot volgende week.  Nieuwsbrief digitaal mailtje naar w.wolters51@upcmail.nl  aspergeapp

************************************************************************************

Maanlandschap – Concentratie kamp – Verboden gebieden !

Het Terrein van De Beijer is van de hopen materiaal verlost! Enkele machines  grommen nog, mar op het terrein zijn veel hekken geplaatst zodat men niet in de oude steenfabriek meer kan komen. Ook is er een gedeelte met een laag hek.  Veel groen zit er weer aan de bomen, en enkele bomen die omgevallen zijn proberen verder te leven.  Konik Paarden in de polder bestaat uit 2 kudden, en er zijn meerdere jonge koniks geboren!

10 April 2017 Rondje door de polder – Album

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihKsrsMpctquRqf7_Xg

10 April 2017 Rondje door de polder – Album 2

https://1drv.ms/f/s!AtFLchdsVFFihKtC-HmuSZRjHFyhOg

************************************************************************************

11 April 2017 Royal Canadian Army Cadets in Groesbeek  ( 13.00 Canadese militaire erebegraafplaats ) Komt u ook ?

Mogelijk volgende rubriek:

UITREIKING ERFGOEDPRIJZEN MONUMENT EN LANDSCHAP BERG EN DAL 2017

https://www.monumentenlandschap.nl/nieuws%202017.htm

Dit bericht werd geplaatst in Amusement, Millingen, Organisaties. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s