2 Februari 2024 Trio Kunst in het kerkje van Persingen

_____________________________________________________________________

________________________________________________________________

Georges de Groot

Tekenen, schilderen en boetseren zijn een rode draad door het leven van Georges de Groot. Al van kleins af laat hij geen stukje papier onbenut voor zijn krabbels en schetsen.

In eerste instantie zijn Georges kunstwerken realistisch. Tot hij op een gegeven moment tegen bepaalde grenzen aanloopt, waardoor hij niet vrij meer kan werken. Daarom gaat hij verder in het expressionisme. Zijn inspiratie haalt de kunstenaar uit de dieren Tot zijn grote voorbeeld behoren Picasso, de expressionist Kees Bastiaans Als Georges aan zijn kunst werkt, n De kunstenaar houdt veel van moderne kleuren, die drukken vooral veel positivisme uit. Niet alleen wordt zijn leven er rijker van, maar het geeft hem tevens een goed gevoel als hij zijn fantasie overbrengt in een kunstwerk.  Georges de Groot is een rijzende ster: zijn werken worden inmiddels verkocht in West-Europa en Amerika. wereld en sprookjes, maar ook de Middeleeuwen en de oertijd zijn dankbare onderwerpen.  en de symbolische schilder Gustav Klimt. Het meest is hij onder de indruk van Egon Schiele. neemt hij de tijd voor zichzelf om iets te creëren. Hij ontsnapt aan de dagelijkse gang van zaken.

Mirte van de Oord smeedt sieraden met natuurlijke vormen en materialen. Georges de Groot maakt expressieve, kleurrijke beelden volgens een speciaal keramisch proces. Daarbij gebruikt hij vaak dierlijke beenderen en fossielen. Paul de Werd schildert abstracte landschappen en wolkenpartijen met de natuurkrachten als inspiratiebron. Tijdens de expositie zijn ook enkele figuratieve schilderijen te zien.

3 Februari 2024 Kunt u de kunst en Kunstenaars nog Zien vanaf 11 uur.

___________________________________________________________

2 Februari 2024 Trio Kunst in het kerkje van Persingen – Album 1

________________________________________________________________

____________________________________________________________

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .